Programma Mentaal herstellen na Corona

GEZ Midden Betuwe

Het programma Mentaal herstellen na Corona kan mensen die Corona hebben meegemaakt helpen bij een gezond geestelijk herstel.

Het programma is 4 weken achter elkaar op hetzelfde tijdstip. Na een besmetting met corona heeft u tijd nodig om goed te kunnen herstellen en de impact hiervan te verwerken. In de meeste gevallen gaat dit goed en ontwikkelt u ook na dit soort ingrijpende ervaringen weer veerkracht. Soms kan het doormaken van corona echter leiden tot ervaringen die niet zomaar een plek krijgen. Het is belangrijk dat u deze ervaringen goed kunt verwerken en er op een gezonde manier mee leert omgaan. Het kan fijn zijn om uw ervaringen met gelijkgestemden te delen. Corona is per slot van rekening een ziekte waar niet veel over bekend dus kennis erover ontvangen en ervaringen kunnen delen is niet altijd vanzelfsprekend.

Het programma wordt ingevuld door een psycholoog in samenwerking met wisselend een fysiotherapeut,  diëtist, ergotherapeut of huisarts. Het programma wordt aangeboden in een doorlopende groep waarbij u ieder moment kunt instromen. Tijdens het programma wordt informatie gegeven over het mentale herstelproces en het belang van bewegen en voeding. Er worden oefeningen aangeboden en er is ruimte om ervaringen te delen. Allemaal handvatten om het leven weer te herpakken. Er zijn geen kosten verbonden aan dit programma. Om te kunnen deelnemen is het van belang dat u een computer heeft. U hoeft niets voor te bereiden. 

Deelnemen? U kunt een aanmelding mailen naar: info@gezmiddenbetuwe.nl